Acta 15 de maig 2012

15-M, 19:15h

ASSEMBLEA DE L’ACAMPADA UPC

1.- VALORACIÓ DE LA NIT DEL 14 DE MAIG:

Hi havia 24 persones dormint, per entrar i sortir tot correcte. WC correcte. L’assemblea va acabar força tard per la qual cosa, les comissions no van poder treballar molta estona. Quan la gent ja dorm, és important tenir en compte el descans dels demés, i intentar fer silenci a les zones on hi ha algú dormint. S’ha demanat un punt de llum i manteniment ens ha informat que no ens el pot proporcionar perquè no disposem de permís explícit, es poden utilitzar els endolls de l’edifici dels Til·lers, on hi ha els microones.
Menjar, s’ha comprat amb els diners d’Edificació que també ens han proporcionat els estris de cuina i la bombona de butà, hauríem de reposar els diners entre totes les participants de l’àpat.

2.- CONTINUÏTAT:

Es decideix continuar fins a l’assemblea del dia 16 de Maig al vespre.

3.- ETSAB:

Han informat de l’assemblea que s’ha dut a terme avui a la facultat, la qual ha renascut amb molt bones vibracions per part dels que hi han assistit, ja que fins i tot s’ha posicionat el director de l’escola. Han parlat també 4 professors mobilitzats i combatius que volien paralitzar l’activitat de la facultat.

4.- Info 15M:

Aquest matí s’ha fet força feina en diverses entitats bancàries de la ciutat i s’ha aconseguit iniciar les negociacions, en relació a la “dació en pagament”.
_500 Persones concentrades a l’acció que s’ha dut a terme aquest migdia a la seu del PP, però val a dir que hi havia MOLTA policia.
_L’acció davant de les torres de “La Caixa” ha succeït el mateix que al PP.
_Educació: MUNDET totes les facultats estan fent jornades de mobilització. Treball social està en vaga indefinida. Eduació Social estan en negociacions pel que fa a l’aprovat general. Demà, dia 16, totes les facultats comencen una acampada al poliesportiu de les instal·lacions del campus.
L’UAB segueix fent acampada.
Les facultats del Raval s’estan plantejant de fer vaga indefinida.

5.- DIFUSIÓ:

_Es proposa seguir fent difusió de la mateixa manera que s’ha fet anteriorment. Tots som agents informatius per difondre el missatge de l’acampada. El boca-orella és el que funciona millor, parlant-ne a les classes que assistim totes. La distribució de les octavetes i manifest que s’hagin fet a les assemblees anteriors. També s’han de penjar els cartells que fem a les nits.
_Terrassa: han vingut unes companyes a demanar ajuda per començar una assamblea. Han sorgit diverses opcions, ja que elles demanaven que els hi montéssim una xerrada, també es podia anar en una assemblea o aprofitar la xerrada per anar a xerrar i col·laborar-hi; o facilitar-los informació, o posar-los en contacte amb la PUDUP. S’acorda convidar-les a la següent assemblea i donar-los-hi suport.
_Vallès: el M. anirà a l’assemblea a col·laborar-hi.
_Baix Llobregat: dos companys del campus ens han dit que estaven molt desinformats.
_Manifest: S’enviarà el manifest que hem redacat als diferents agents socials i educatius que s’hi puguin adherir. Sindicats del PAS i PDI, grups i associacions actives, facultats i escoles de la UPC i els seus degans i directors, comissions permanents. SaveUPC ja s’ha adherit al manifest i està fent-ne difusió. Es demanarà l’adhesió diferenciant associacions i persones individuals via internet de forma acceptada, se n’ocupa els FIBERS.
Per fer difusió T.M. s’han ofert voluntaries.
_Tenim twitter, facebook, Gmail i wordpress en actiu.
_Mitjans de comunicació: S’ha discutit sobre la conveniència de convidar els mitjans de comunicació a l’assemblea. S’ha acordat convidar només als mitjans alternatius però s’enviarà el manifest i el comunicat de premsa a tots. Si venen s’escolliran 2 o 3 membres per parlar amb ells. A. Contactarà amb els mitjans.

6.- CONTINGUTS:

_Manifest: Es puntualitza que l’”Excel·lentíssim” Rector va aprovar un manifest conjunt amb els altres rectors de les universitats catalanes en contra de l’apujada de preus de les matrícules de l’any vinent.
_Es recorden els canvis o modificacions (2a convocatòria, retirada del pla de viabilitat, la posició en contra de la consorciació/privatització) de l’assemblea anterior.
_S’acorda que el manifest definitiu es retirarà el punt de la 2a convocatòria per mantenir un debat més extens i, afegirem com s’escaigui que no volem discriminació amb les taxes dels estudiantxs extracomunitaris sense permís de residència.

7.- ACCIONS

– S’ha comentat que som més forts i podem arribar més fàcilment a més gent si treballem a les nostres respectives escoles i facultats. La comissió d’accions s’encarregarà de portar una proposta per a votar a l’assemblea del dimecres 16 de maig al vespre (20:00).

– L’objectiu actualment (d’aquesta setmana) ha de ser sumar gent, fent passaclasses per a ser més estudiants, i fer despertar el PDI. Comentem que hauríem de sumar als estudiants més joves, que són els que participen menys i patiran més.

– Anar comentant i fent d’altaveu de possibles accions futures, per tal que en el seu moment la gent estigui més conscienciada i activa. Per exemple sobre el fet de no pagar la matrícula el curs vinent, acció en la qual ens hauríem d’informar millor del que implica i com es podria fer.

– Evidenciar públicament la complicitat del Rector amb les retallades i privatització de la universitat. Per part de l’assemblea que quedin clares les dues opcions que disposem per aconseguir la nostra finalitat: convèncer als que manen perquè canvïin o agitar tota la comunitat universitària per obligar-los a fer-ho.

– Mani/Cercavila per la UPC utilitzant la psicologia inversa per convèncer gent, vestits amb traje i cridant eslògans a favor de pagar 10000€ de matrícula en una upc privada.

– S’han d’unificar i clarificar els horaris de tots els dies, perquè la gent ho tingui més fàcil per a venir.

– “Rebuda” al Secretari d’Universitats el 23 de Maig a l’EUETIB.

– Accions concretes el dia de la VAGA: repartir el manifest i octavetes, anar en un bloc UPC a la mani i visualitzar la força que tenim, bloquejar l’entrada del rector a l’edifici, bloquejar entrades als edificis, piquets, coordinar-se amb PDI i PAS, portar moltes pancartes. El dia abans es podria preparar la vaga a les classes, fent debats/pancartes.

8.- TOI (torn obert d’intervencions)

– Coordinar-se les comissions d’accions de l’acampada/coordinadora upc amb les de les diferents facultats i escoles.

– Huaríem de respectar el temps i els torns de paraula perquè l’assemblea sigui més fluïda.

– Assemblea Campus Nord: Demà al migdia fan assemblea on es convidarà a la gent a sumar-se a l’acampada.

– ETETET que caigui l’ocellet

Es dóna per acabada l’assemblea a les 21:00
Mitjana de 40 participants, n’han assistit més de 60

Deixa un comentari