SERVEI D’ARXIUS A LA UPC : RETALLADES DE PERSONAL, SERVEI I QUALITAT

Des de fa dos anys el servei d’arxiu de la UPC està patint com cap altre servei les retallades de personal, de 3 persones que hi treballaven i si res no canvia passarà a ser tan sols 1 tècnic d’arxius. Això situarà el servei d’arxius com el més infradotat de tot el sistema universitari públic de Catalunya.

Cal tenir present les dimensions de la UPC, tan pel que fa al nombre d’estudiants, com de personal, alhora que la distribució geogràfica dels seus campus i escoles per tota la província de Barcelona.

L’arxiu de la UPC passarà a tenir el mateix personal que quan es va crear l’any 1996, 1 persona, això farà inviable l’acompliment que per la Llei 10/2001, de 13 de juliol, d’arxius i documents i pel propi Reglament de l’Arxiu de la UPC aprovat el passat 30 de gener de 2013, pel Consell de Govern de la UPC, de les funcions que te encomanades.

http://www.upc.edu/normatives/documents/consell-de-govern/reglament-de-larxiu-de-la-upc
https://www.upc.edu/arxiu/legislacio-i-normativa/1.-llei-2010-darxius-i-documents.pdf

Dit això, esperem que la universitat reconsideri la seva decisió de deixar sense servei a gran part de la comunitat universitària i de la societat, i que assumeixi les obligacions legals que li pertoquen en matèria de gestió documental i arxius, d’altra manera es pot ocasionar un gran prejudici al patrimoni documental de la universitat i de Catalunya, alhora que no es podrà garantir el servei amb un mínim d’exigència i qualitat que una institució com la UPC hauria de tenir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: