Valoració de l’acord que ha signat el Consell Social en data 29 d’abril i convocatòria

Valoració de l’acord que ha signat el Consell Social en data 29 d’abril i convocatòria per dur a terme una acció de protesta

Avui hem patit la major intervenció per part de la Generalitat que ens podíem esperar: ens hem quedat SENSE AUTONOMIA UNIVERSITÀRIA a la UPC, i considerem que s’ha obert una autèntica crisi institucional i política.

En contra de tots els acords i posicionaments de les escoles, del Claustre Universitari  i del Consell de Govern, el Consell Social ha dut a terme acomiadaments, ja que ha deixat sense dotació pressupostària les persones interines que tenien un contracte vigent. És una acció sense precedents a les universitats públiques catalanes, ja que l’òrgan de representació de la societat que té la decisió final sobre el seu pressupost, el Consell Social, està decidint sobre la plantilla de la institució pública.

A més, el Consell Social no ha accedit a modificar l’import del capítol 1 del pressupost, destinat a despesa de personal, per dotar pressupostàriament les places de les persones que s’havia d’acomiadar. D’aquesta manera obliguen a fer retallades que poden afectar el sou i els llocs de treball dels treballadors i treballadores de la Universitat per compensar l’1,5 milions d’euros que s’havia de reduir amb els acomiadaments. Així, s’intervé en una competència del Consell de Govern, que és la de proposar de quina manera es distribueixen els recursos de la Universitat.

L’acord inclou a més a més la proposta que tot el personal funcionari interí, i no només el que estava afectat pels acomiadaments previstos, es redueixi la jornada i el sou en un 25 % a partir de l’1 de juny. Aquesta proposta castiga durament el col·lectiu més vulnerable entre els treballadors i treballadores, el qual està patint des de fa dos anys l’amenaça de perdre els seus llocs de treball.

El Consell Social dóna un mes de marge a la Gerència i la part social per elaborar un Pla d’Ocupació que afecti el Personal d’Administració i Serveis (PAS) i adverteix que, si el resultat no els és satisfactori, el mes de juliol aplicaran les mesures que ells creguin convenients.

Per tant, l’Assemblea d’Interins REBUTJA enèrgicament aquest acord del Consell Social i anunciem que durem a terme un conjunt de mobilitzacions en defensa de l’autonomia universitària.

Convoquem  a tota la comunitat universitària: PAS, PDI i ESTUDIANTS

1a Convocatòria a les 9 h al Palau Reial (passarem pels Centres Docents per sumar suports i anar tots junts a la 2n convocatòria).

2a Convocatòria a les 12 h als jardins del Rectorat (per dur a terme una acció de protesta).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: