OCUPACIÓ DEL RECTORAT. DIA 17: 26 D’ABRIL

Dissetè dia d’ocupació del Rectorat. Comencem a treballar totes les accions per afrontar el Consell Social.

Uns representants dels interins s’han reunit amb el President del Consell Social, Joaquim Boixareu.

Després de les declaracions de premsa del Secretari d’ Universitats i Recerca, Antoni Castellà, els interins decidim fer un comunicat expressant la nostra postura envers aquestes declaracions.

Tot seguit hem celebrat una assemblea amb representants d’estudiants per decidir diferents accions conjuntes pel dia 29 d’abril, dia que es celebra el Consell Social.

El dia acaba amb aquest sorprenent comunicat de convocatòria d’eleccions anticipades per part del Rector:

Benvolguts i benvolgudes, 
Tots coneixeu la delicada situació financera de la UPC. Per tal d’evitar que el dèficit de 2012 s’hagués de repercutir en el pressupost de 2013, la UPC va acceptar signar un acord amb la Generalitat, en què aquesta ens obligava a una reducció del capítol 1 que implicava la disminució del PDI i PAS, incidint  en la temporalitat. 
Fins ara he considerat que, com a rector, era la meva obligació mantenir-me ferm en l’acord signat per tal de garantir la viabilitat econòmica de la UPC, malgrat les pressions en sentit contrari. Això no obstant, el canvi de posició manifestat públicament en el dia d’ahir per la Secretaria d’Universitats i Recerca, obviant un acord que va ser signat a instàncies de la pròpia Generalitat, m’obliga a replantejar-me el meu compromís com a rector. 
En conseqüència, us faig avinent que: 
–        He decidit convocar eleccions anticipades, de manera que se celebrin a principis del proper mes d’octubre, sens perjudici que el proper 17 de maig el Claustre Universitari pugui acordar fer-ho abans. 
Atesa la situació de la UPC, crec que no és prudent realitzar les eleccions de manera precipitada, en període d’exàmens o no lectiu, perquè es dificultaria el debat i la participació majoritària de la nostra comunitat. 
–        El proper dilluns, dia 29, donaré trasllat al Consell Social del contingut de la Moció 1 aprovada pel Claustre Universitari, i ratificada posteriorment pel Consell de Govern, pel qual “el Claustre universitari declara la seva oposició a l’apartat del projecte de pressupost del 2013 que planteja la disminució de la plantilla de PDI i PAS, incidint especialment en la temporalitat, amortitzant places vacants i ocupades per personal interí, i demana al rector que prengui les mesures necessàries per a la seva anul·lació”.     D’aquestes decisions he informat en el dia d’avui al President del Consell Social i al Secretari d’Universitats i Recerca. 
Ben cordialment, 
Antoni Giró 
Barcelona, 26 d’abril de 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: