Ja n’hi ha prou! la UPC estem en lluita!

Aquest migdia una assemblea formada per estudiantes de diverses facultats de la UPC ha decidit iniciar una acampada al rectorat de la UPC.

S’ha convocat una altra ASSAMBLEA AL RECTORAT A LES 20:00h per planejar la vaga del 22 i fixar uns objectius per a aquesta acampada.

Fem una crida a totes les estudiantes i treballadores de la UPC a participar-hi.

La UPC també està en lluita, ja n’hi ha prou ara o mai!

#upcenlluita

Adreça rectorat: C/ Jordi Girona 31 (al costa del Campus Nord)

 

Manifest provisional ja que només està aprovat per una assemblea:

MANIFEST SOBRE LES MOBILITZACIONS DEL 14-05-2012

Davant d’aquest marc de retallades indiscriminades que està patint la universitat pública en general i la UPC en concret, la comunitat de la UPC s’oposa frontalment a, en primer lloc, les mesures anunciades pel Ministre d’Educació, Cultura i Esports i, en segon lloc, al conjunt de retallades que porta aplicant l’equip rectoral de la UPC mitjançant el Pla de Viabilitat i els Pressupostos de 2012. Respecte al primer punt volem manifestar:

 • El nostre contundent desacord amb l’increment de preus públics a la universitat, que farà més difícil l’accés a l’educació superior.
 • La nostra oposició a l’augment de penalitzacions als repetidors sense que s’hagin analitzat les causes ni s’hagin estudiat alternatives que no comportin discriminacions de tipus econòmic.
 • La insuficiència manifesta del sistema de beques actual pels estudiants universitaris, que s’accentua a Catalunya on el cost de viure és més elevat.

En referència a les actuacions de l’equip rectoral de la UPC volem denunciar:

 •  La complicitat amb la que s’estan assumint aquestes mesures i retallades, incloent acomiadaments i no renovacions de contractes de gran quantitat de PAS i PDI.
 • La manca de diàleg amb l’estudiantat i altres col·lectius universitaris.
 • L’estructura de poder acumulada al voltant de la figura del rector que desdemocratitza la universitat, i els elevats sous que es destinen a aquests càrrecs.

És per tot això que comencem unes jornades de mobilitzacions, diàleg i reflexió sobre cap a on va la universitat pública en general i la UPC en concret. Després de veure com s’aprovaven uns polèmics estatuts per la mínima i com el rector convocava als mossos d’esquadra per les manifestacions de treballadors i estudiants durant el consell de govern on s’havien d’aprovar mesures que incloïen acomiadaments, demanem que l’equip rectoral:

 • Mostri una contundent oposició a les retallades que venen de la Generalitat, es declari insubmís i lideri la oposició a les polítiques d’austeritat que estan acabant amb la universitat pública.
 • Obri un diàleg amb portaveus dels diferents col·lectius afectats pel Pla de Viabilitat i trobar una solució de major consens per totes les parts.
 • Dimiteixi en bloc si no es veu amb forces suficients de complir els punts anteriors; ja que la feina d’un rector no és gestionar, sinó decidir i defensar als agents de la comunitat universitària amb aquestes decisions.

One comment

 1. Durruti · · Respon

  El rector ens ha fet arribar, al PDI, un escrit on es renta les mans sobre la situació de la nostra universitat. Llença pilotes fora (Generalitat) i no assumeix que ell i el seu equip gestor d’alta gamma i baixa ètica són part del problema. Naturalment que la Generalitat ens ofega però ell i el seu equip són còmplices d’aquesta política i també han fet actuacions nefastes com ara la inversió en el campus del Fórum i el 22@ a més a més dels sous sense límit que reben per portar l’UPC a la mort segura.

  Ànims i lluita, molta lluita !!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: